band.pl

zespół

Bordo

Bordo

avantgarde, experimental, electronic, rock, new wave, darkwave, psychedelic

bordowi.pl/

535555920

Kraków (małopolskie)

Ostatnie logowanie: 02 sierpnia 2018

Data rejestracji: 02 sierpnia 2018

Licznik odwiedzin: 75

opis

Grupa Bordo powstała w Krakowie i gra nieprzerwanie od 1995 roku.
Muzyka jaką tworzyła i tworzy, czerpie z nowej fali lat osiemdziesiątych z domieszką elektroniki, obecnie doprawionej dźwiękami sitaru i głosem. Stoi po stronie eksperymentu, nie skrajnej awangardy, ale nieskrępowanej wyobraźni. Nagrała kilka płyt, zagrała wiele koncertów. Nie można powiedzieć, że kroczy, człapie własną drogą. Żyje własnym życiem.

Aktualny skład
Michał Bogacki – klawisze, sitar, śpiew
Robert Stobbe – bas, głos

Dyskografia
1999 Brzmi wewnątrz (rj002)
2001 Nowa kolekcja (rj004)
2006 Komu mam to powiedzieć? (mono007/rj005)
2016 Pieśni z kącika ust (rj008)
2017 Powołano nas by czynić bordo (rj009)
2018 Ostatnia płyta (w przygotowaniu - rj010)

Wydawca: Rozdawnictwo Jasłoń

MP3
zdjęcia
  • 0fe86ac1bfbdbcec7f79d7e13040c092.jpg
  • 0ddd68093c0b6ca6c09d7d859c36039b.jpg
  • 3a9143ecb426e9165beb04dad12028ce.jpg
komentarze
brak
dodaj komentarz

Możliwość komentowania dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ się lub ZAREJESTRUJ jeśli nie masz jeszcze konta w serwisie.

Rozdzielczość: 1024 | 1280