band.pl

zespół

Peacemaker

Peacemaker

hardcore,deathcore,grind

www.myspace.com/peacemakercore

607-606-592

Rawicz (wielkopolskie)

Ostatnie logowanie: 25 września 2006

Data rejestracji: 24 września 2006

Licznik odwiedzin: 4670

opis

Zespół rozpoczął swą działalność jesienią 1996 pod nazwą Nameless w czteroosobowym składzie.
Na początku 1997 r. (po zmianie wokalisty) zmianie uległa również nazwa zespołu na State Of Hate.
W 1998 r. nastąpiły kolejne zmiany: składu - na trzyosobowy (Sebol – perkusja, Kucol – gitara, wokal,
Devil – bas, wokal) i nazwy na obecną – Peacemaker. W 1999 r. grupa nagrała i wydała we własnym zakresie taśmę demo będącą swego rodzaju podsumowaniem „twórczości” zespołu w latach 1996-1998 r. W roku 2002 ukazała się taśma „Different Ways Of Percepting The World” wydana za pośrednictwem niezależnej dystrybucji „N.I.C.”. W roku 2003 zespół nagrał kolejny materiał zatytułowany roboczo “All The Tricks Permitted (Grindependence)”, który w całości nigdy nie został opublikowany i rozpowszechniany był jedynie przez sam zespół w formie promo CD zawierającego cztery utwory. Pod koniec 2003 dołączył do nas drugi gitarzysta- Łukasz. W marcu 2005 ukończyliśmy nagrywanie kolejnego materiału (dla którego również szukamy wydawcy) i z którego również pochodzi utwór „Crack Under Pressure”. W tym samym okresie dołączył do nas nowy wokal – Jankes. Obecny skład zespołu to:
Jankes-wokal,
Łukasz-gitara,
Sebol – perkusja,
Kucol – gitara, wokal,
Devil – bas, wokal.

Dyskografia:
2005 - “Brave New Day” promo CD
2003 - promo CD - 4 utwory z “All the tricks permitted (grindependence)”
2003 - “All the tricks permitted (grindependence)”-materiał nigdy nieopublikowany
2002 -“Different ways of percepting the world” taśma - wydana przez N.I.C.
2000 - taśma split z Po Trupach
1999 - „100” –taśma demo

MP3
komentarze
brak
dodaj komentarz

Możliwość komentowania dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ się lub ZAREJESTRUJ jeśli nie masz jeszcze konta w serwisie.

Rozdzielczość: 1024 | 1280